- بررسی بیماری پارکینسون و ارتباط آن با بیماری های دیگر
- سيمان استخوان و کاربردهای آن در پزشکی
- به دست آوردن جواب های مثبت برای معادلات براتو با استفاده از روش تجزیه آدومیان
- پدیده رانگ در درونیابی و درون یابی چند جمله ایی
- حل عددی معادلات انتگرال - دیفرانسیل ولترا با پایه های دلخواه از چند جمله ای ها
- چگونگی طراحی و ساخت دست مصنوعی سایبرنتیک
- آلودگی محیط زیست و تاثیرات آن بر رفتار افراد
- بررسی اثربخشی نمایش عروسکی بر افزایش مهارت های اجتماعی دختران
آنـاتـومـی ابـدومـن و بررسی كالبد شناسی شكم
پيشگفتار
فَلْينْظُرِ الانسانْ مِمَّ خُلِق (طارق 5)
"انسان بايد در خلقت خويش بينديشد و بنگرد تا به عظمت خالق پي ببرد ."
آغاز و اساس دين شناخت خالق است . و كمال معرفت خدا گرويدن به او و يگانه و بيهمتا دانستن او است . و كمال توحيد انجام عمل خالص فقط براي رضاي اوست .
هر علمي كه نتيجه اش شناخت خالق و معرفت به عظمت بي نهايت خداوند نباشد علم حقيقي نيست . علوم حقيقي علومي هستند كه يا بطور مستقيم به شناخت هستي بخش منجر مي شوند و صاحب آن علم را عالم نامند . همانند علوم اسلامي و ديني و قراني . و يا بطور غير مستقيم وجود خالق را اثبات كرده و به شناخت خالق مي رسند . و اين نوع علوم را فضل گويند و صاحب آن را فاضل نامند . همانند علوم طبيعي و دانشگاهي . اما غير از اين دو علوم مادي ديگري كه مفيد فرد و جامعه نيست و نهايتاً در جهت منافع فردي و سودجويي و گمراهي بشر است اصولاً علوم حقيقي نيستند . همانند شعبده بازي و سحر و جادو و آنچه موجب لهو و لعب و لغويات است . و انسان را از تكامل و تقرب به خدا دور ميسازد .
هدف نهايي از خلقت انسان پس از معرفت به وجود و قدرت لايزال الهي و درك الطاف و رحمت خداوند مهربان با عبوديت آفريدگار است . عبادت آگاهانه همان معرفت به عظمت مقام هستي بخش و فراگيري دستورات والا و رستگار كننده حضرت حق و تمسك ايماني و شكر حق به همراه عمل صالح و مورد رضاي باري تعالي مي باشد . و با اين آگاهي و عمل صالح انسان به كمال مي رسد .
ادارك اهميت نفخة روح الهي در سرشت بشر و مقدس شمردن و مراقبت از آن از مسئوليت هاي انسان كامل است . شناخت بدن و روح انسان چنانچه از ژرفاي وجود باشد ، مي تواند انسان را به سوي معرفت وجود خالق گيتي سوق دهد . حفظ امانت ها و وديعه هاي مقدس خداوند در وجود خود از وظايف انسان برتر است . و انسان برتر شدن خود از جمله اهداف خلقت بشر است . تا زمانيكه نهايتاً تمام هستي او به هستي بخش عالم امكان بازگشت نمايد . « اِنّا لله وُ اِنّا اِلَيهِ راجِعوْن»
خدا كند علم را براي كميت ها و شهرت ها و مقامات فاني و دنياي داني و برتري جوييهاي حيواني نياموزيم . بلكه تلاشمان آن باشد كه علم را براي خشنودي او بجوئيم . و هدفمان فقط خور و خواب و راحتي خودمان نباشد . بلكه به ديگران هم بينديشيم و دستگير آنها باشيم . و به جرأت مي توان اقرار كرد كه بشر به نسبتي كه به ديگران ميانديشد و در راه آزادي انسانهاي ديگر از يوغ فقر و ظلم و جهل و گمراهي ها مي كوشد انسان است . و اين نوع تفكر و تلاش توفيق الهي را مي طلبد . كه همگي خواستار آنيم .
باشد كه در فراز و نشيب زمانه جايگاه حقيقي خود را بشناسيم و به پويندگي خود ايمان آوريم و از كتاب خدا و الگوهاي چهارده گانه بي همتا هماره الگو برداري كنيم . چرا كه رستگاري نهايي از صراط مستقيم آن جاودانگان مي گذرد .
آناتومي شكم
حدود شكم
شكم يا ابدومن بخشي از تنه در زير ديافراگم مي باشد كه تا مدخل لگن امتداد دارد .
- جدار فوقاني شكم سطح تحتاني عضله ديافراگم يا حجاب حاجز مي باشد .
- حد تحتاني شكم سطح قراردادي است كه از مدخل لگن عبور مي نمايد .
- مدخل لگن : از عقب به جلو شامل اولين مهره ساكرال (خاجي) (1S) كه به آن پرومونتوريوم يا دماغه گويند و بالهاي ساكروم كه زائده عرضي آن هستند و مفصل ساكروايلياك (خاجي لگني) دو طرف ، خط قوسي و خط شانه اي كه اين دو كنار داخلي استخوان هيپ مي باشند . بين دو خط قوسي و شانه اي برآمدگي « ايليوپوبيك » قرار دارد كه محل جوش خوردگي اين دو استخوان لگن است درانتهاي داخلي خط شانه اي به تكمه و ستيغ و سمفيز پوبيس مي رسد . سمفيز پوبيس نوعي مفصل غضروفي است كه داراي ديسك مي باشد . جدار هاي قدامي و طرفي و خلفي شكم حاوي عضلات و نيز 5 مهره كمري در خلف مي باشد .
لايه هاي جدار شكم
از خارج به داخل (از سطح به عمق) داراي لايه هايي است كه بطور كلي عبارتند از :
- پوست
- فاسياي سطحي كه دو لايه دارد ، لايه سطحي تر را كمپر يا لايه چربي دار و لايه عمقي را فاسياي اسكارپا مي نامند كه در زير ناف مشخص تر است .
- سه طبقه عضلات مايل خارجي ، مايل داخلي و عرضي شكمي ، ( البته در طرفين خط وسط جلو شكم يك زوج عضلات مستقيم شكم نيز وجود دارد . )
- فاسياي عمقي جدار شكم يا فاسياي ترنسورساليس يا عرضي كه در محل هاي مختلف نام هاي گوناگون دارد. (از جمله فاسياي ديافراگماتيك ، فاسياي ايلياكا ، لايه قدامي تراكولومبار و فاسياي لگن و ...)
- بافت همبندي خارج صفاقي
- صفاق جداري شكم
نواحي استخواني جدار شكم
در بالا و جلو غضروفهاي دنده هاي كاذب و در خلف دنده هاي 11 و 12 مي باشند و در جلو و بالا زائدة خنجري استرنوم لمس مي شود . در پايين و جلو سمفيز پوبيس و تكمه پوبيس در خارج آن و خارهاي قدامي فوقاني خاصره و ستيغ خاصره ملموس است . مهره هاي كمري در خلف قرار دارند
نظري براي اين محصول ثبت نشده است.
نوشتن نظر خودتان
براي نوشتن نظر وارد شويد.